Chevy Nova Forum banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #1
First pass was 11.74 @ 119mph. Left at 4000, way not enough RPM. 1.883 60'. Second pass left at 7000, 1.66 60' and that was about it. Apparently I didn't put it in first and left in third. Tried to shift into second, no second gear. Slow ride the rest of the way. I had fun even with breaking the trans. We'll see what it need next week sometime. T56 faceplated trans, just in case.
 

·
Registered
Joined
·
34 Posts
ouch, sorry to hear about the trans. hope its not expensive to fix.

its a sbc? whats the rest of the setup? comp, tires, weight... track open in march, im jealous.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #4
ouch, sorry to hear about the trans. hope its not expensive to fix.

its a sbc? whats the rest of the setup? comp, tires, weight... track open in march, im jealous.
Yeah SBC 385CI. 3300# with me in. Tires MT DR's 315/60/15. I don't think the tracks here ever close.

sc68z28,
You have 5th faceplated? That's kind of unusual. Where did you get your gears from? Liberty or Rockland? never mind just saw your signature. G-force.

Yeah I was at Fontana in PSCA. If you were there. I have the green 1st gen with primer rear panels.
 

·
Registered
Joined
·
122 Posts
Yeah SBC 385CI. 3300# with me in. Tires MT DR's 315/60/15. I don't think the tracks here ever close.

sc68z28,
You have 5th faceplated?

Yeah I was at Fontana in PSCA. If you were there. I have the green 1st gen with primer rear panels.
5th in my trans is not an overdrive (1:1) I'm in 5th at about 660'.

Was not there Sat, but went out today just to watch a buddy run.

Good luck on your trans, hope you get it fixed as easy as I did.

What is your clutch set up?

---Bill.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #6
I noticed after that you have the G Force 5 speed. I'm hoping it's not going to be very expensive to fix. 1st and 3-6 work fine. 2nd does nothing. Shifter goes to the second gear slot but the gear doesn't engage. Can push the car around with the shifter in second. No unusual noises. I will try to get the trans out tomorrow to see what the issue is.

I am running a McLeod single disc. Aluminum Flywheel. Hydraulic throwout.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #7
What it's supposed to look like:



What is wrong:
 

·
Registered
Joined
·
4,760 Posts
howdy fellas i was at the psca event this weekend also i had a blast i had old mt drag radials and got new ones and my car picked up i went from 235s to 255s and running 12.50s and going 12.12s i still need more converter i have a 3000 and i cant get out of the hole quick enough my 60ftrs arent that impressive but they are better i was doing 1.80s with the old tires put the new ones on and got 1.73s which i think is an improvement still cant figure it out though why my car doesnt 60ft better ive tried different air pressure and the car slowed down :eek: thats why i think i need a looser converter i had the gray primered nova with a black hood i was running in trophy class :yes:
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #10
My second run where I was in third, my 60' was 1.66. I was running 11PSI in the DR's. I think I will probably run 13-15PSI next time out.

If I can get the trans fixed in time I will try to make the Super Chevy Show.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #11
Looks like I'm going to replace all of the faceplates with the newer designed 7 lug plate instead of the 9 lug. The 9 lug are smaller at the base. the new 7 lug are wider at the base. New design: http://www.tick-performance.com/tickshift/images/faceplatebig.jpg

Would be nice if I could get the gears and plate made as one piece instead of the plate being welded on. Should be about $600 for the new set.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
Discussion Starter #13
Had good traction. The track was prepped really well. Record were broken in quite a few classes. I had the two step limiter set too low at 4000 rpm. As soon as I launched the motor was dragged down to about 2500 rpm. Then the top end limiter was set too low at 7500. I think the second gear faceplate was broken on this run. The second run had a better 60' with a 1.66x, unfortunately I left in third gear instead of first. Spun the clutch. Tried to shift into second and no go.

Gears are going back to Liberty this week to have the plating re-done with their 7 lug plate and sliders. I hope to be back out by late April
 
1 - 13 of 13 Posts
Top