Chevy Nova Forum banner

73 kolor Nova SS

9.6K views 5 replies 6 participants last post by  Webfoot1  
#1 ·
Jestem nowicjuszem i wciąż się uczę. Robię postępy, ale wciąż potrzebuję pomocy. Miałem miłość mojego życia, 73 Nova SS, był ciemnozielony z paskiem wzdłuż boku. Mam nadzieję, że ktoś, kto nie jest daltonistą, mógłby polecić zielony, który jest zbliżony. Również, jeśli są jacyś artyści, z przyjemnością zapłacę, jeśli ktoś mógłby zrobić paski.

#2 ·
Ładne zdjęcie, niesamowity samochód!
Właściwie można kupić paski, zarówno czarne, jak i białe. Jeden z malarzy, z którym rozmawiałem, powiedział, że pomalowałby je ręcznie taniej niż paski z naklejek. Malarz potrzebowałby wyraźnych zdjęć tego, jak wyglądają.
Jeśli chodzi o kolor, możesz sprawdzić próbnik kolorów. Znalazłem ten dla mojego hatchbacka z 73 roku, który zamierzam pomalować na żółto. Próbnik kolorów lub kod koloru, który gdzieś zapisałem, jest trochę matowy, więc kiedy w końcu go pomaluję, trochę go podkręcę.

#3 · (Edited)
Trudno powiedzieć tylko po jednym zdjęciu, ale jeśli to był kolor fabryczny z 1973 roku, wygląda na to, że mógł to być kod #42, Dark Green Poly, który moim zdaniem był jednolitym zielonym kolorem, bez metaliku, ale mogę się mylić
Lub
Kod #48 Midnight Green, który jest metaliczny i był również znany jako Sequoia Green w 1972 roku i Hunter Green w latach 1970-71... i wierzę, że był również Fathom Green w Camaro.
Dość podobny do British Racing Green i wierzę, że kolor ten był nadal używany przez GM do lat 90. jako Polo Green w S-10/Blazer.
To były jedyne dwa ciemnozielone kolory oferowane w Novie w 1973 roku, inne zielenie to Light Green Poly (#44) i Green Gold Poly (#46).
Pasek to tylko pasek Super Sport z 1973 roku, można go dostać w większości miejsc z częściami do renowacji Nova... ale jest to stosunkowo prosty pasek do rozłożenia i zamaskowania dla większości lakierni, aby po prostu go pomalować, chyba że naprawdę chcesz naklejkę, tak jak byłoby to w przypadku renowacji z epoki.

#5 ·
Kolor Nova SS z 1973 roku był ciemnozielony metalik... Mój model z 1973 roku miał bardzo delikatny metaliczny połysk, srebrny, o ile pamiętam... Moja Nova miała felgi Cragar z oponami Tiger Paw. Przełącznik Hurst 3-biegowy, 3-biegowa skrzynia biegów z silnikiem o pojemności 350 cali sześciennych i gaźnikiem 650 Hollie. Kiedy kupiłem Novę, miała gaźnik 780 duel line Hollie, który był za duży, więc zdecydowałem się na gaźnik 650. To był najlepszy samochód, jaki kiedykolwiek miałem... Jeździłby JAK Z WŁOSA...